maanantai 6. joulukuuta 2010

Helmikuussa Vihdin Nummelaan
Tajusin juuri, että seuraavaan näyttelyyni on enää aika vähän aikaa. Minut on kutsuttu pitämään yksityisnäyttely Vihdin 1988 perustettuun galleria Pictoriin. Ajankohta on helmikuu 2011. Pictorissa on vuosien mittaan esiintynyt vaikuttava lista Suomen parhaita taiteilijoita, joten on kunnia päästä joukon jatkoksi. Galleriatila on entinen paloasema, jossa on neliöitä noin sata.  Kuvani (yllä) Pictorista ovat viime keväältä, kahden näyttelyn välistä. Tilaan mahtuu hyvin isojakin maalauksia ja kokonaisuuden rakentaminen on haastava tehtävä.

Olin ajatellut näyttelyn nimeksi Tumma kevään samannimisen teosparin ja syksyn Melankolia-sarjan henkeen. Nyt kuitenkin alkoi tuntua, että en halua käyttää kokonaista näyttelyä synkistelyyn. Miten olisi Tummaa ja kirkasta?

Luulen, että ehdin hyvin tehdä vielä muutaman uuden suuren maalauksen. Työhuoneella on valmiina kiilapuita kokoa 210x174cm ja vielä yhdet isommat, 210x200cm. Tekisi mieli jotain punaista ja sitten vielä jotain vaaleaa, häikäisevää.

Nyt on tekeillä maalaus, jonka värit ovat peräisin kukkakimpusta, jonka sain viime viikolla.


Maalaus on kokoa 210x174cm. Alla kuva taulusta ensimmäisessä vaiheessa. Mainittakoon, että maalaustapahtuma oli varsin iloinen ja vapautunut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti