sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kuka pääsee mukaan?

3. ja 6.

Näyttely lähestyy! Avajaiset ovat galleria Foggassa 24.1.2015 ko 17-19. Tervetuloa!
Olen sopinut galleristin kanssa tuovani näyttelyyn kolme Orkideaa. Nyt sitten pyörittelen maalauksia työhuoneessa ja käytävällä miettien sopivaa kokonaisuutta. Kunpa saisi näyttää kaikki!
Orkideahuoneeseen kuuluu kahdeksan maalausta. Yksi ei ole näissä kuvissa mukana, sillä se on jo myyty. (Mutta kävin juuri sen luona kylässä, joten tulen tekemään siitä "Taulun paikka" -postauksen). Yksi kukkanen on  kesken, mutta eilisen maalausrupeaman jälkeen siitä mahdollisesti tuli valmis.

 2. ja 4.

Maalauksia pyöritellessäni keksin hauskan idean. Mitä jos yhdistäisi kaksi työtä pariksi ripustaen ne kiinni toisiinsa? Idea saattaisi toimia, kun löytää oikeat kaverit. Jos katsoo kahta ylläolevaa paria, niissa on yllättävää sommittelullista ja pientä värillistäkin jatkuvuutta, vaikka pohjavärit ovat keskenään aivan erilaiset, jopa niin, että voisi kuvitella minun tahallaan maalanneen näin. Tässäkin pienestä kukasta kasvaa toiselle puolelle iso retale:

7. ja 8. (se keskeneräinen)

Jotain sommittelulliskriittisiä kohtia, joita tapaan hyödyntää,  on siis havaittavissa.

5. ja 3.

Keltaoranssin yhdistäminen toiseen työhön ei tuntunut oikein luontevalta, tässä paras viritysyritys. Ei, se haluaa olla yksin! Ei hitsi muuten tuota teoskuvauksen vaikeutta, oranssi näyttää paljon ruskeammalta täällä, vaikka kuvausolosuhteet ovat olevinaan olleet samat, enkä ole käsitellyt kumpaakaan kuvaa. No, mutta siinä taas syytä tulla katsomaan livenä, olen aika varma että tuo keltaoranssi (5.) on yksi mukaan lähtijöistä. Galleristi mainitsi, että teoksiani ei välttämättä tarvitse laittaa yhteen pötköön, joten oranssi voisi olla luontevasti vähän kauempana ja kaksi muuta parina, näin

6. ja 3.

tai toisin päin. Mahdollisesti tulee valkoista väliin, kenties ei. Koska näyttelyssä on monta taiteilijaa, ripustuspalapeli on haastava homma. Onneksi galleristi vastaa lopputuloksesta. Silti vähän pelottaa, jos kokonaisvaikutelma on tori. Vaan mahdollisesti tämä tuplaratkaisu toimii hyvin paljouden keskellä.  

Vahva kolmikko

Keltaisennälkään


Melko varmat voittajatEi kommentteja:

Lähetä kommentti