lauantai 16. huhtikuuta 2011

Syrjähyppy punaiseen
Valkoinen - tai  vaalea - kausi jatkuu. Aiemmin esittelemäni seitsemän sarja täytyy vielä kaydä maalaus maalaukselta läpi, tarkentaa sävyt ja huolitella reunat. Tulossa on lisäksi toinen sarja, jossa on viisi maalausta, nekin kokoa 1x1m. 

Tällä viikolla en kuitenkaan malttanut pitäytyä ainoastaan vaaleassa skaalassa, vaan aloitin välipalaksi muutaman veripunaisen pikku työn. Olenko kertonut, että aikanaan (taisi olla vuonna 2007) tilasin 30x35cm kiilapuita peräti sataan maalaukseen? Tuota kokoa on sitten tullut tehtyä monenmoista ja väristä. Näihin pieniin tykkään kasata materiaalia, monet ovatkin aika veistoksellisia. Pienet maalaukset muodostavat luontevasti sarjoja, viimeksi näyttelyssä oli esillä Melankolia. Työhuoneella pyörii aina maalauksen alkuja, joita jatkan, kun siltä tuntuu. 

Joskus maalaus muuttuu tosi paljon. Tässä kävi näin:


Äh. Ihan jännä oranssi-turkoosi muuttui mustanpuhuvaksi. Pitipä nyt kokeilla punamustaa kirkkaiden värien päälle. Ehkä palautan maalaukseen vähän turkoosia myöhemmin. Muutama harkittu glitter-ripaus tähän myös kävisi.

Näihin en koskenut tällä erää, vaikka vähän mieli teki, kun olin punaisen makuun päässyt. Äkkiä pesemään välineet ja pois töistä!

2 kommenttia:

  1. Minulle tuli punaisista töistäsi mieleen tulivuorenpunainen ja tulivuori teema jatkui hienosti tuossa oranssi-turkoosin työn vaihtuessa tuhkanharmaaksi/mustaksi. Tuntuu kuin jäähtyneen laavan alla vielä hehkuisi kuuma, oranssi laava. Tiedän häntä onko aurinkoisilla ilmoilla jo noin lämmin vaikutus ajatuksiini ;P

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista! Etenkin kun tumma mömmö, jota sekoitin punaiseen viimeisessä työssä, on Lava Negra -nimistä massaa, jossa akrylaattiin on todellakin sekoitettu hienonnettua laavakiveä.

    VastaaPoista