sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Nimeni on punainen

Pidän punaisista asioista. Kukista, kengistä, käsilaukuista, kastelukannuista, mekoista ja maatuskoista. Sorbetista, suudelmista, sukkahousuista. Kynsilakasta, kirjoista ja kutimista. Ämpäreistä, koralleista, pigmenteistä.  

Kuinka monta punaista ruusua, montako ruusunpunaista maailmassa on? Syvänpunaiset ruusut muuttuvat kuivuessaan melkein mustiksi, miten kaunis tumma mattaväri! Jos sen maalaisi, tulisi käyttää myös okraa ja harmaata. Vastikään löysin malvanvärisen ruusun, joka heijastaa valon oranssina. Uloimmat terälehdet ovat vaaleat, niissä kuultavat vihreät suonet. Entäs sitten kaikki vaaleanpunaiset, pinkit ja persikkaiset ruusut! Ei olisi hullumpi valinta heittäytyä pelkäksi ruusumaalariksi.

Magenta, puolukanpuna, fuksia. Lohenpunainen, kinakridon, kadmium. Viininpuna, bordeaux, purppura. Caput mortuum, alitsariini, aniliini. Vadelma, hattara, rubiini. Italian-, englannin-  ja venetsianpuna. Sitten verenväri, aamuruskonpuna ja ainakin tuhat muuta!

EDIT. Keskimmäinen maalaus valmiimpana tässä

1 kommentti:

  1. Hei Neiti Punainen. Pidän väristäsi. Punaisia on niin monen värisiä,mutta kaikki niin ihania. Voimakkaat, raikkaat ja syvät punaiset ovat mieleeni. Maalauksista ylimmäinen.

    VastaaPoista