keskiviikko 27. tammikuuta 2010

GlitterKimmeltävät hiukkaset, glitterit, tulivat maalauksiini pari vuotta sitten.  Irtohippusia voi ripotella märän maalauksen pintaan tai sekoittaa väriiin ja mediumiin. Ensin olin innostunut heijastavista fluoriväreistä, sitten metalliväreistä ja hohtavista helmiäisistä. Fluoripunainen on huikeampi kuin kadmium, fluorikeltainen räikeämpi kuin sitruuna, pronssi peittoaa toki ruskean ja hopea on kiinnostavampi kuin harmaa. Kyse on valosta ja sen liikkeestä.

Glitterissä valo tuntuu olevan jatkuvassa liikkeessä, se kertautuu, säkenöi ja hurmaa.

 

Olen hankkinut parhaat glitterini kalliolaisesta automaalikaupasta. Muutamat kimmeltävät kaikissa spektrin väreissä, kuten kuvien hopeinen ja violetti. Kun glitterin sitten siirtää purkista maalin sekaan tai päälle, sen väri muuntuu huomattavasti pohjavärin ja ympäristön mukaan. Allaoleva maalaus kertoo tästä: vaalea glitter kimaltaa vihreänä mustan päällä, vaalealla se on vaalea, vihreä tai vaaleanpunainen vuorotellen.


Sarjasta Romanssi (35x30cm) 2009

Juuri nyt työstän isoa maalausta, jossa glitteriä on paljon paljon, tarkoitus on maalata miltei yksinomaan eri värisillä kimalteilla vaalealle pohjalle. Olen melkoisissa vaikeuksissa sen kanssa. Yksityiskohtien säihkekasaumat ovat hienoja, mutta kokonaisuuden hallinta tällaisessa hillittömyydessä - mahtaako onnistua?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti