maanantai 3. elokuuta 2009

Teen siitä uuden

Tämä turkoosi Maalaus (200x170 cm) on vuodelta 2007. Se oli mukana tm-gallerian näyttelyssäni samana vuonna. Minusta se on aika kaunis ja mukava työ, mutta en kuitenkaan aio säästää sitä tällaisena.

Älä! sanoo joku. Älä pilaa, älä tuki, älä heitä hukkaan!

En pidä työtä huonona, tarkoitukseni ei ole tuhota sitä. Haluan mennä sen sisään, olla siinä uudestaan nyt. Haluan muistaa ja haluan nähdä uuden unen.

Toivon osaavani säilyttää turkoosin kuulautta, sommittelun ilmavuutta. Toivon osaavani syventää maalauksen tilaa, jykevöittää sen tunnelmaa.

Jonkin värin aavistan. Mutta aion yrittää olla hiljaa, maalata vähän ja hitaasti. Ensimmäinen väline voisi olla pienehkö sivellin, tähän ei nyt roiskita eikä pursoteta. Joihinkin kahden värin kohtaamispaikkoihin tuon kolmannen. Olkoon vaikka vähän piinallistakin. Kun ei hosu, on tilaisuus katsoa monta unta.

1 kommentti:

  1. Ajattelin maalaukseen monta tekoa, mutta en vain tehnyt, siinä se odotti. Ainakin kolme ihmistä on kieltänyt tekemästä maalaukselle yhtään mitään, paitsi huolehtimaan hellästi. Ja kuten blogi kertoo, tuli uusia töitä. Tämä katselee niitä sivuseinältä, tällaisenaan.

    VastaaPoista