torstai 12. elokuuta 2010

Arabian Allstars - Yöaika


Tähti singahtaa etelän suuntaan Arabian talon B-rapusta, työhuoneen käytävältä. Se on merkkinä juuri avatusta ryhmänäyttelystä ja johdattaa Suomenlinnaan, sinne siis mars!

Stararyhmämme on: Tyko Elo, Kaarina Haka, Janne Kaitala, Iina Kuusimäki, Mikko Maasalo, Maaria Oikarinen, Juha Okko, Tero Puha, Topi Ruotsalainen, Leila Sarola, Anna Seppälä, Taneli Stenberg,Vaula Valpola, Jouko Vatanen, Anna-Leena Vilhunen, Denise Ziegler.

Yli vuosi sitten aloimme ideoida näyttelyä yö-teemasta. Kukin työstenteli itsenäisesti, mutta kokonaisuutta hahmoteltiin pitkin matkaa keittiökeskusteluissa. Näyttely avautui eilen ja sanonpa vain, että onnistunut on.

Tiedote kertoo tällaista:

Yö on levon aikaa, mutta myös vaaran tai paheellisuuden. Nyky-yhteiskunnassa yötyöskentely on yleistä, mutta ennen yö oli varattu prostituutiolle ja rikolliselle toiminnalle.
Ihminen on pyrkinyt ”kesyttämään” yön monin eri tavoin. Yön merkitys on sähkövalon myötä muuttunut.
Mitä yö merkitsee nykyihmiselle?
Yöhön liittyviä asioita pohdiskelee näyttelyssään 16 kuvataiteilijan ryhmä, jota yhdistää työskentelytilat samassa Ateljeesäätiön kiinteistössä Arabiassa Helsingissä. Esillä on mm. maalauksia, installaatioita, kolmiulotteisia teoksia sekä valokuvia. Erilaisten tekijöiden tulkinnat teemasta avaavat ilmeikkään näkymän yöllisyyteen, öisiin ajatuksiin ja tunnelmiin – yön merkityksiin. 

Näyttely on avoinna 12.8.-5.9.2010
Galleria Rantakasarmi, Suomenlinna
ti-to 12-17.30
pe-su 11.30-16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti