torstai 5. maaliskuuta 2015

Huipputaiteilijat! Galleria A_C

Ripustuspäivältä. Maalaukseni Voima ja Rento

Tulin hämmentävän yhtäkkisesti tempaistuksi mukaan uuteen näyttelyyn. Tänään avataan Helsingin Merikadulla uusi nykytaiteeseen keskittyvä näyttelytila galleria A_C, ja minulla on ilo olla yksi ensimmäiseen näyttelyyn kutsutusta neljästä taiteilijasta. Onneksi olen ollut hullunahkera, ja työhuoneelta löytyy uusia teoksia, vaikka tämä on jo kolmas esiintyminen muutaman kuukauden sisään. Muut taiteilijat ovat maalarit Maaria Märkälä (tosiaan, kaksi Maariaa!) ja Topi Ruotsalainen sekä kuvanveistäjä Erkki Kannosto. Näyttelyn ovat kuratoineet Canal Cheong-Jagerroos ja Sari Tenni.

Galleria tiedottaa näinkin vaatimattomasti: 
"KUVATAITEEN HUIPPUJA HELSINGIN MERIKADULLA 
Vihdoinkin! Loistava underground-henkinen näyttelytila avaa ovensa eturivin kuvataiteilijoille."
Parhautta ja kärkiryhmää, loistetta ja gloriaa, tätä on niiin odotettu! Näin ne kuraattorit sanovat. Eturivissä ollaan, vaikka kyllä minä olen välillä takapulpetissakin ollut huutelemassa. Tai sivupulpetissa raapustamassa loitsuja. Kuvassa muut ovat eturivissä ja minä kaiman selän takana:

Kuraattori Canal Jagerroos, Erkki Kannosto, Maaria x 2. 

Vasemmalla maalaukseni Sarastus (osa A) Sarastus on vanhempaa tuotantoa (2009), mutta Canal vaati sen ehdottomasti mukaan, ja onhan tuo upea ilmestys. Sarastuksen B-osan näet edellisessä postauksessa.

Kaima teostensa keskellä

Topin työt paketista pois

Tällaisia tunnelmia maanantain ripustuspäivältä. Ripustus oli siitä mukava, että sieltä sai lähteä pois silloin kun huvitti, koska taiteilijoiden tehtävä oli lähinnä vain tuoda teokset paikalle, purkaa ne paketeista, kirjoittaa ylös nimet ja hinnat, juoda kahvia ja syödä voileipiä. Kuraattorit hoitivat loput. 

Tosin paikalle pääseminen teosten kanssa ei sujunut ihan niin kuin olisi pitänyt. Topi oli tilannut jo edellisellä viikolla tavarataksin Arabiaan (työhuoneemme sijaitsevat samassa Ateljeesäätiön kiinteistössa), ja olimme kantaneet työmme käytävään lähelle ulko-ovia odottamaan klo 9.30 saapuvaa autoa. Paitsi ettei saapunut. Lukuisten puhelinsoittojen jälkeen auto sitten vihdoin tuli liki pari tuntia myöhässä. "Soittakaa ensi kerralla vähän aiemmin," kuski toivoi. Kukaan ei ollut muistanut välittää hänelle tilausta, vaan soittelemaan oli firman sisällä ryhdytty vasta kun me aloimme kysellä viipyvän kyydin perään. 
Kun sitten Merikadun päässä kannoimme teoksia sisään, menin vuorollani nostamaan isoa duunia autosta. Kuski seisoa tökötti. "Kyllä me saadaan se kahdestaan", sanoin. "Mutta sä joudut sitte pitämään siitä päästä." "Niin." "No, nyt pojat tulee."

Tänään maalaan kynsilakalla ja huulipunalla. Jalkaan laitan Minna Parikat, mutta enttententten, mitkä niistä?
Tervetuloa avajaisiin tänään torstaina klo 18-20! Galleria A_C, Merikatu 3
Näyttely on avoinna 21.3.2015 saakka, aukioloajat ma-pe 10-17, la-su 12-16


1 kommentti: