perjantai 24. toukokuuta 2013

Malta mielesi!

Sinisen reittejä, osa maalauksesta alkuvaiheessa

Tänään olin ihan pihalla. Ei mitään tietoa mistään maalauksesta. Levitin kankaan lattialle, ja kummastelin, että miten minä tämän voin maalata. Jospa vaikka sinisellä ja violetilla, ajattelin vähän mietittyäni. Siinä oli joku jännä siksak-kuviokin mielessä, miten maali voisi kankaalla kulkea. Ja kyllä siihen sellainen ensiksi tulikin, mutta sitten aloin ihmetellä, mitä tehdä kaikelle tyhjälle tilalle. Siispä sininen valtasi enemmän alaa.

situruunasäväys sinisessä

Uskaltauduin lisäämään yhteen kohtaan hitusen vaaleaa punaviolettia, ja sen viereen vielä, ihan kankaan reunaan, vähän keltaista.
Sitten himoitsin turkoosia, jolle järjestin kohtaamisia äskeisen sitruunankeltaisen kanssa. Tuli aika kiva kohta:


Tässä vaiheessa jo mietin, että jättäisikö seuraavalle kerralle. En missään nimessä halunnut taas sotkea kangasta rapakuntoon. Mutta kyllähän sitä vähän violetinpunaista voisi...


Ihan hyviä kohtia, mutta kokonaisuuden kanssa tulee olemaan vielä hommaa ja hankaluutta:


Joku tuollainen aika kumma oranssikin katsoi oikeudekseen siihen ilmaantua. Mutta nyt! Nyt minä lopetan, ajattelin, ja rupesin etsimään maaleille kansia ja korkkeja. Kävin pesemässä pensselit, lastat ja kädet mäntysuovalla. No, eikös siihen vielä pinkki tunkenut tyrkylle. Olkoon sitten, ajattelin, mutta yritä nyt käyttäytyä, älä varasta koko showta. Pinkin invaasiosta en enää ottanut kuvia. Katsotaan sitten ensi kerralla miltä työ näyttää kuivana, kun saan sen niitattua seinälle. Melkoisia lammikoita tuossa sinisessä kyllä on, että saattaa kestää useamman päivän kuivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti