tiistai 14. elokuuta 2012

Mikä minun nimeni on?

Nimeämätön (100x150cm) 2012 

Sain tänään valmiiksi tämän hyökyvyöryroiskeloiskepurkaus-maalauksen. Mutta en millään keksi sille nimeä! Nyt eivät käy ne sulosointu-sinirunot, joita olen keräillyt, sillä vaikka työ on suurimmalta osaltaan sininen, se on luonteeltaan varsin riehakas. Leuhkin sen verran, että tämä on mielestäni tosi hyvä maalaus, ihana, hurja, aivan orgastinen!

Työ kävi läpi seitsemän-kahdeksan vaihetta. Aina lisättyäni yhden elementin ihmettelin, miten kummassa saisin työstä toimivan kokonaisuuden. Joskus maalatessa on mielessä viitteellinen valmis kuva, jota kohti suunnistaa. Tämän kanssa ei ollut. Täytyi suunnistaa tuntemattomaan. Tuntemattomaan hapuillessa helposti hermostuu, ei kestä epävarmuutta eikä päivä- jopa viikkokausien odottelua. Ärsyttää. Siinäpä sitten voi pikapäissään pilata hyvän alun. Tällä kertaa en pilannut mitään. Alue alueelta, kerros kerrokselta työ eteni (mielestäni) säilyttäen spontaaniuden ja ilmavuuden tunnun. Toiseksi viimeinen silaus oli hakea oikea oranssin sävy, ja viimeinen oli se, että lisäsin alaosan hopeamaalin päälle ohuen turkoosikerroksen.

Mutta se nimi. Tiedätkö sinä, kuka tämä on?

EDIT 7.11.2012
Maalaus lähti näyttelyyn Gumbostrandin uuteen galleriaan. Sai sitten nimen Wa-wau.

5 kommenttia:

 1. Kieltämättä,olet saanut hyvää jälkeä aikaiseksi. Yllätyksellinen se on. Ja tuo oranssi on juuri oikeansävyinen sinisen kanssa.

  Hmm, nimi on vaikeampi kysymys. Olen huono nimeämään asioita... Meren raivo? Meri imaisee taivaan ja auringon?

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Jotain tuollaista, mitä ehdotat, maalauksessa tosiaan saattaa tapahtua. Vaikka olen kova puolustamaan puhdasta abstraktiota, ja tämäkin on sellaiseksi maalattu, on vaikea olla näkemättä maalauksessa roiskuvaa vettä; yläosa saattaisi olla avaruutta. Katsonpa Kalevalan maailman synty -runoa, löytyisikö sieltä sopiva säepari.

  VastaaPoista
 3. Joko nimi tuli esiin? jos ei, niin ehdotan suuntaa-antavasti
  Tyrskynä tykösi! -ja huutomerkin kera, juuri tuon vaativan riehakkuuden kanssa. Jotain siihen suuntaan.
  Ihanan raikas ja virkistävä.

  VastaaPoista
 4. Ei ollenkaan huono. Kiitos ehdotuksesta. Vielä pitää vähän tutkailla maistella haistella kuulostella.

  VastaaPoista
 5. Hurmaava Pihlajanmarjamurmelihan se siinä:) Vauhdikas ja hurnioituneen sininen!

  VastaaPoista