tiistai 14. joulukuuta 2010

Tumma

Aloin nähdä helmikuun näyttelyn (galleria Pictor, Vihti) mielessäni viime viikon lopulla. Olin esitellyt teoksiani asiakkaalle (kaupatkin syntyivät!), ja seuraavana päivänä hahmotin oman tuotantoni taas vähän paremmin. Myös keskustelusta kollegan kanssa oli apua, tämä kun oli pitänyt näyttelyn samassa tilassa ja muisti sen ominaislaadun hyvin.

Tärkeintä on tehdä niin hyvä näyttely kuin mahdollista, niistä teoksista, jotka nyt ovat olemassa. Kovin paljon uutta ei enää ehdi eikä kannata maalata. Tuntuisi olevan paljon tummaa puhuvia teoksia. Tummalla on monta ääntä; ja nyt kuunneltuani tummaisiani tiedän, että niiden yhteissointi on upea. Olkoon siis päätetty: näyttelyn nimi on Tumma. Sinällään kiehtovat kukka-aiheet jäävät hetkeksi hautumaan, niiden aika ei ole ihan vielä.

Kirjoitin työhuoneen oveen listan teoksista. Ajattelin ottaa mukaan muutaman vähän vanhemman työn. Alla armon auringon (2007), Väite haavoista ja timanteista (2008) ja Itku (2008) ovat maalauksia, joita pidän keskeisinä jä tärkeinä.Harkinnassa on myös laittaa esille joku melkeinmusta työ vuodelta 2005. Hukkumisesta tulee mukaan muutama kangas, ja sitten on Melankolia-sarja, josta muuten uupuu vielä yksi työ.

Uusista töistä pääosassa on kolmikko Tumma. Kaksi ensimmäistä tummaa maalasin keväällä, kolmas alkoi nyt, näin

Tumma 3.(210x200cm) aivan alussa

Tarkoitus on maalata tämä teos itsenäisenä sellaiseksi kuin se haluaa muotoutua, ja sitten tarkastella kolmikkoa yhdessä, kuinka soivat, ja mikä mahdollisesti kaipaa viritystä vielä.

Enpä älynnytkään, ennen kuin nyt, että olen valinnut pohjamaalauksen niin samankaltaisen värimaailman kuin edellisen postauksen kukkamaalauksessa on. Tätä on kuitenkin tarkoitus kerroksittain työstää tummempaan suuntaan siinä missä kukkiin olisi tulossa lisää heleää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti