maanantai 29. maaliskuuta 2010

Viikonloppu galleriassa

Galleristi Orvokki Helin esittelee keltaista maalausta

Kävin viikonloppuna Turussa valokuvaamassa näyttelyä. Pitkän meinaamisen jälkeen olen saanut hankittua digijärkkärin ja tarkoitus on opetella kuvaamaan teoskuvia itse. Tähän asti olen käyttänyt ammattikuvaajaa virallisiin kuviin. Työhuonekuvat olen räpsinyt pikkupokkarilla, joka pysynee käytössä ainakin hurjimmissa action painting -kuvissa, on suuri riski, että kamera maalautuu siinä samalla. Maalisilla käsillä kun erehtyy painelemaan nappuloita, saattaa mennä kone pilalle. Läppäriä en uskalla edes viedä työhuoneelle. Kameran jalusta on muuttunut pilkulliseksi, samoin kännykkäni. Puhelin on pudonnut maalimömmöön muutaman kerran,  mikrofoni tukkeutunut välillä, mutta vielä tuo toimii.

Olin lukenut noin puolet kameran ohjekirjasta, mutta jonkin aikaa meni säätäessä ja ihmetellessä paikan päällä. Opettelemista riittää vielä.
Galleriassa kävi väkeä tasaisesti ja välillä jouduin myyntihommiinkin, kun galleristi ei kerinnyt kahtaalle. Vihreä kukkamaalaus tuli valituksi päättäväisesti. Violetteja pikkutauluja emmittiin isolla porukalla. Pari isoa maalausta jäi mietintään. Neljä punaista "myyty"-tarraa on seinillä nyt, saman verran kauppoja on auki. Orvokki-galleristi arveli, että joku kauppa lyödään lukkoon virallisen näyttelyajan loputtua, näyttelyhän on auki enää kaksi päivää: huomisen tiistain ja ylihuomisen 31.3. Osa töistäni jää Auran galleriaan jälkimyyntiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti