maanantai 8. maaliskuuta 2010

Vuodelta 2006

 
Maalaus (130x170cm) 2006
 
 
Maalaus (170x130cm) 2006

Maalaus (130x170cm) 2006

Tekstissä Parit olin asettanut rinnakkain upouuden ja muutaman vuoden takaisen maalauksen. Kehotin lukijoita arvaamaan, kumpi on kumpi.  Kolme neljästä veikkasi oikein:  heleämpi maalaus oli uusi, ja harmaapohjainen, skaalaltaan hieman tummempi taulu edusti vanhempaa tuotantoa.

Tässä on vielä kolme maalausta vuodelta 2006, lienevät ainoat, jotka enää ovat omistuksessani. Jos en väärin muista, näistä kaksi alimmaista on ollut esillä Lahdessa syksyllä 2006, alin oli myös tm-galleriassa keväällä 2007. Vihreänharmaa viihtyi aika pitkään kotini seinällä, se päässee ensi kerran näyttelyyn nyt Turussa. Suurin osa 2006-tuotannostani myytiin Taidekeskus Salmelassa kesällä 2007, kun olin kesän nuori taiteilija (tässä kuuluisi kirjoittaa kaikki isolla, mutta näyttää pöljältä ja on suomen oikeinkirjoitussääntöjen vastaista). Harmi kyllä, en siinä hötäkässä älynnyt edes kuvata kaikkia maalauksia. (Pitäisi mennä käymään "lasten" luona ja ottaa kuvat jälkikäteen! Ehkäpä jossain vaiheessa ehdin ja rohkenen ottaa ostajiin yhteyttä näissä merkeissä. Jos sinä, maalaukseni omistaja, luet tätä, voit lähestyä ujoa taiteilijaa vaikka sähköpostilla :))

Kyllä näistäkin näkee, etteivät ole eilen maalattuja, värit ovat toisenlaiset, en mielelläni sanoisi synkemmät, mutta uskon monen kokevan siten. 2005 maalasin paljonkin tummia töitä, niitä minulla on pino työhuoneen nurkassa, juuri syystä että kirkkaat ja vaaleat värit koetaan positiivisempina, sellaisia useimmat ihmiset näyttävät valitsevan kotinsa seinälle. Salmelan ripustukseen, jossa siis oli maalauksia vuosilta 2005-2007, valittiin kirkkaita ja vaaleita teoksia, tummat eivät päässeet joukkoon. Muistan, miten näyttelyn jälkeen tein tilaan varjoripustuksen tummista tauluista. Saatoin puuhata tällaista kaikessa rauhassa, sillä samainen Salmelan näyttelysali oli työhuoneeni syksystä 2007 kevääseen 2008.

Vaihtoehtonäyttelyäni  tutkaillessani päädyin arvelemaan, että kyse ei todellakaan ollut siitä, että tummat taulut olisivat olleet teoksina huonompia. Siis sinä tumman ystävä, tervetuloa joskus työhuoneelle katsomaan dramaattinen taulu kotiisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti