tiistai 5. tammikuuta 2010

Antakee apurahhoo
Pelien takana majailevat maalaukset ovat Janne Kaitalan

Missä kaksi tahi kolme taiteilijaa on kokoontunut, puhe lipsahtaa melko todennäköisesti jossain kohtaa apurahoihin. Tänään työhuoneella aihe oli päivänpolttava. Posti oli tuonut aamulla hylkäyskirjeitä.
Ei toiminut kollegan taktiikka: "minä ajattelin että kun vähän huonolla suomella kirjottaa niin kattovat että on ulokomaalainen. Ja mies ku on. Ja veistäjä. Että antasivat vähä huonommallaki hakemuksella."

Mutta "Rahaa se on yks tonttukin", kuten muuan totesi. Arabian Allstars -ryhmällemme oli myönnetty Valtion kuvataidetoimikunnan kohdeapuraha. Olimme hakeneet rahaa Yöaika-ryhmänäyttelymme kustannuksiin, joista myönnetty tuhateuronen nyt kattaa osan (tarkkaan laskettuna kukin ryhmäläinen joutuu vielä maksamaan galleriavuokraa 118,10 euroa, kuljetukset, kutsut ja kuvaukset tulevat sitten erikseen). Näyttely on esillä ensi kesänä Suomenlinnan Rantakasarmin galleriassa

12.8.–5.9.2010
ARABIAN ALLSTARS – YÖAIKA
Tyko Elo, Kaarina Haka, Janne Kaitala, Iina Kuusimäki, Mikko Maasalo, Maaria Oikarinen, Juha Okko, Tero Puha, Topi Ruotsalainen, Leila Sarola, Anna Seppälä, Taneli Stenberg, Vaula Valpola, Jouko Vatanen, Anna-Leena Vilhunen, Denise Ziegler

Valtion kuvataidetoimikunta hylkäsi sanoin: "Suuren hakemusmäärän ja käytettävissä olevan määrärahan vuoksi toimikunta ei valitettavasti voinut myöntää hakemaanne avustusta". Yhteen aikaa alleviivailin näitä päätösten sanamuotoja; suosikkini oli "lautakunta on käsitellyt hakemuksenne eikä ole katsonut voivansa siihen suostua". Tunnen erään, joka tapetoi työhuoneen vessan kieltopäätöksillä. Pinta-alan tultua täyteen taiteilija lakkasi hakemasta apurahoja. Tuli toimeen muutenkin.


Tyko Elon ovella


Joskus yöaikaan

Kahvikeskustelussamme veikkailtiin seuraavan arvonnan tuloksia (Kulttuurirahaston päätökset tulevat lähiviikkoina) ja muistuteltiin tämän vuoden anontojen alkamisesta (näyttöapuraha pitää laittaa kohta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti