lauantai 4. huhtikuuta 2009

Avajaisviikko

Kummityttöni Hilda toi tämän upean kimpun.

Niko ja Jussi kyselevät tekniikasta.

Pasi Tammi onnittelee keltaisella.

Sanna Rantasalo lauloi kappaleet Ilta tuntureilla ja Lapin kesä.

Erityinen tyylimaininta Kalle Turakka Purhosen kravatista! Kädessäni mieskollegojen aivan hellyttävät paperilautas-kortit. Kiitos työhuonenaapurit Tyko Elo, Taneli Stenberg (kuvan pipopää) ja Topi Ruotsalainen.

Äiti ja Olli tulivat Savosta
Galleristi Marjukka Uusitalo ja valokuvaaja Niko Luoma

Ola ja Heikki myhäilevät hetkeä ennen vieraiden saapumista.

Onnellinen taiteilija
 
Olen keskellä liljain ja ruusujen. Ihananmakea tuoksu hallitsee kotiani, värit, samoja kuin maalauksissani, elävät terälehdissä. Oi kukkamerta, paljoutta. Upeat punaiset gerberat! Krysanteemeja on keltaisia, valkoisia ja vaaleanpunaisia. Orkideojen väri näkyy kypsyvän päivien myötä. Kaikkien kukkien nimiä en tiedä, mutta kaikista pidän valtavasti. Kiitos, vieraat!

Viikko on ollut tapahtumarikas ja jännittävä. Tiistaina, avajaisten aattona, galleriassa kävi muutamia kutsuvieraita ennakkonäyttötilaisuudessa. Tapasin ihmisiä, jotka olivat aiemmin ostaneet maalauksiani. Olipa mukava kuulla, että kaksi vuotta seinällä ollut taulu tuottaa iloa ja antaa uutta edelleen. "Meillä oli aivan tarkka ajatus, mitä haluamme, emmepä arvanneet että heti löytäisimme etsimämme", pariskunta totesi.

"Jopa äitini, joka ei yleensä välitä abstraktista taiteesta, tykkää kovasti sinun maalauksistasi", kertoi eräs. "Mikäs niissä nyt sitten on, olen ihmetellyt. Ne on vaan niin kivoja, äiti sanoo".

"Missä punaiset tarrapallot ovat?" galleristi hetkeksi huolestui. Vihreitä tarvittiin myös. Punainen pallo taulun vieressä merkitsee, että teos on myyty. Vihreä tarkoittaa varattua. Jos toinen asiakas kiinnostuu vihreäpalloisesta taulusta, galleristi äkkiä soittaa ensimmäiselle varaajalle: "otatko vai et, nyt on päätös tehtävä". Jännittävää!

Jännittävin kaikessa oli kuitenkin avajaispäivä. Pitääkö aikataulu? Osaako kampaaja, ymmärtääkö tyylini? Kompastunko laahukseen? Ei kai vaan joku kaada viiniä puvulleni?

Hyvin kaikki meni. Tuli vanhoja ystäviä, sain uusia tuttavuuksia. Eliten jatkoilla tulin kohdelluksi kuin kuningatar. "Kuinka voisin mitään sinulta kieltää", huokasi herra narikassa laittaessaan ulkosaappaani talteen.
Taiteilijan malja! Kolmas vai kolmastoista?

2 kommenttia:

  1. Ai äitisi on täältä Savosta?
    Upeat juhlat ja puitteet mahtavat!

    VastaaPoista
  2. Savoon on Mamma päätynyt, mutta sukuni ei ole sieltä. Paljon ihmiset kysyvät, mistä olen kotoisin. Lappia on maalausten perusteella muutama ehdotellut. Lisää aiheesta myöhemmin.
    Ja kiitos, juhlat tosiaan olivat upeat, olen iloinen että tulivat hyvin tallennetuksi valokuviin.

    VastaaPoista