sunnuntai 16. elokuuta 2009

Myrkkyä, makeaaValmis! Hyvä. Tunnen suurta tyydytystä voidessani vihdoin todeta näin tästä maalauksesta. Työ on kooltaan 70x70cm, juuri niitä keskikokoja, jotka koen hankaliksi ja epäkiinnostaviksi maalata. Muistelen aloittaneeni taulun monta vuotta sitten, minulla on samaa kokoa kolme pohjaa, joita olen työstänyt sarjana. Itse asiassa pohjat taitavat olla peräisin niinkin kaukaa kuin vuodelta 1999! Silloin suurin ihanteeni oli Mark Rothko, jonka värikenttiä halusin tutkia ja matkia. Taulussa oli geometrinen pohjarakenne, mikä ei myöhemmin enää tuntunut lainkaan omalta, joten maalasin uuden alusvärin uudelle maalaukselle.

Kohtelin kolmikkoa suorastaan huonosti. Kaadetaanpa mikropallovelliä. Äh. Läiskitään jämäpunaista. Yäk. No, laitetaan kiva oranssi. Pah. Pois silmistä!

Kuukausien päästä löytö taulupinon takaa. Ai nämä, pikku pirulaiset! Sitten taas kinasteltiin. Taas alkoi tympiä, tyypit jäähylle.

Tämän kanssa on nyt riita sovittu. Taulussa on kamaa kaikenlaista, olen käyttänyt mm. Tiimarin tekolumihiutaleita mediumin joukossa. Helmiäisiä ja glittereitä on monessa sävyssä. Ratkaiseva, viimeinen vaihe oli, kun päätin koettaa paksujen värien päälle kerrosta hyvin vetisellä seoksella. Tein vääräoppisen vihreän lämpimästä keltaisesta, jatkaen viimeksi miettimiäni ruman elkeitä.

Yksityiskohta-kuvista saa ehkä parempaa käsitystä pintarakenteesta ja materiaalista.

Viheliäinenhän se on, mutta hieno.


3 kommenttia:

  1. Niin kuin itse sanot "myrkkyä ja makeaa". Lisäisin vielä jatkoksi "mielenkiintoista ja kokonaisvaltaista".

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Positiivinen palaute monistaa ilon ja onnistumisen tunteen.

    VastaaPoista
  3. Lyhyesti: mielestäni onnistunut ja hyvä duuni. Yksityiskohdat rakenteineen upeita. Hyvä!

    VastaaPoista