perjantai 9. marraskuuta 2012

Jättekiva


Loisto ja mä

Tänään oli ihan jättekiva työpäivä! Niin aurinkoista. Oli ihanaa heräillä yhtä aikaa valon kanssa ja ahmia kirkasta monen synkän päivän jälkeen. Paitsi kirjaimellisesti, päiväni oli aurinkoinen myös kuvaannollisesti.

nurkan takana Panu Ruotsalo, abstraktikko hänkin

Vielä joitakin viikkoja sitten minulla ei ollut tietoakaan seuraavasta näyttelystä. ”Missäs sulla on seuraavaksi?” - kysymys esitetään puolin ja toisin lähes aina kahden taiteilijan kohdatessa. Epävarmuus ei ole kiva tila, mutta olen oppinut sietämään sitä, koska rakastan työtäni ja luotan siihen. Maalaaminen itsessään on maailma vailla huolia, ihan totta! Ja asioilla on tapana järjestyä; jopa unelmilla on toisinaan taipumus toteutua.

Loisto, Maaria, Sophie, Marjukka ja Marilyn 

Tällä kertaa asiat järjestyivät sillä lailla, että olen mukana peräti kahdessa tässä kuussa avattavassa yhteisnäyttelyssä. Arvatkaa mitä, galleristi Marjukka Uusitalo on pannut toimeksi! Moni ihmetteli, harmitteli ja suri, kun Lönnrotinkadun galleria lopetti viime syksynä toimintansa, ”katosi kuin tuhka tuuleen”, kirjoitti Otso Kantokorpi blogissaan. Mutta nyt taiteen Grand Old Lady is back!


Hankkeen mammat Marjukka Uusitalo, Charlotta Björkendahl, Merja Lipsanen ja pappa John Hartwall, joka on juuri esittelmässä tehtaan ensimmäistä tuotetta, limsapullon patenttikorkkia. Harmaan ikkunaseinän takana bistro, jonka iihanista antimista saimme nauttia.

Tulette ehkä lähipäivinä lukemaan tai kuulemaan konseptista nimeltään Gumbostrand Konst&Form. Siellä, Sipoossa, Hartwallin vanhassa tehdasrakennuksessa on nyt Marjukan luotsaama galleria. Ensimmäinen näyttely esittelee 28 suomalaisen taiteilijan teoksia (aika tilava paikka siis, jokaiselta on esillä useampi työ). Tänään Gumbostrandissa pidettiin mediatilaisuus, jossa oli ihan kivasti toimittajia paikalla. Maalaukseni Loisto herätti positiivisia tuntemuksia, tarkkailen nyt lehtiä Hufvudstadsbladet, Kodin Kuvalehti ja Blue wings. (Näissä räpsäyksissä Loisto ei ihan kunnolla loista, toivottavasti mahdolliset lehtikuvat onnistuvat paremmin.)

EDIT 11.11.
HBL julkaisi jutun lauantaina 10.11. Loistosta ja sen maalaajasta oli värikäs kuva. Kuvateksti kertoi:
"YSTER LYSTER. Loiste heter det sprudlande, sprakande akrylarbetet av Maaria Oikarinen som är en av 28 konstnärer på premiärutställningen i det nya galleriet."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti