maanantai 9. maaliskuuta 2015

Värikylpyjä A_C Galleriassa


Näyttely Fade in! Fade Out! aukesi torstaina. 
Näyttely on auki 21.3.2015 asti, aukioloajat ma-pe 10-17, la-su 12-16. Galleria A_C, Merikatu 3. Tervetuloa nauttimaan ja saamaan energiaa!
Tässä kuvakooste avajaisillalta. Suurin osa kuvista on omasta kamerastani ja kuvaajana on ollut Martta Oikarinen tai minä itse, satunnaisesti joku muu. Osan kuvista sain käyttööni kuraattori Canal Cheong Jagerroossilta. Kiitos kaikille.


Keltaisessa. Vasemmalla veljeni Antti Korhonen, oikealla heprean opettajani, israelilainen runoilija, kääntäjä, kielitieteilijä ja kirjallisuuskriitikko Rami Saari. Melkein vaarallista tulla näyttelyyni tuollaisessa paidassa, mitä jos katoaa maalauksen ja jää sinne ikiajoiksi!? Maalaukseni Voima, 2015 (180x200cm).



Oksan takana (osa Erkki Kannoston veistoksesta). Ramin selän takana Maaria Märkälän vihreää.

Markuskin surffaa suoraan väriin.




Oho, oli aika monta, vaihdetaan värejä:

Martta ja Mailis. Maalaukseni Rento (180x200cm) 2014

Ystäväni Tirppa tuli anoppinsa Liisan kanssa.

 Leenalla oli oli paljettivillis

Erkki Kannoston veistos Maljakko 2


16vee kummien kanssa


Illan sankarit. Kuraattori Canal Cheong Jagerroos, Maaria Märkälä, kuraattori Sari Tenni, minämaaria ja Topi Ruotsalainen. Kuvanveistäjä Erkki Kannosto oli ehtinyt livahtaa.

...ja tässä on meidän jalat


A_C:n galleristi Jarmo Haapalainen ja kollegansa Marjukka Uusitalo. Maalaukseni Sarastus A (2009)


Canalin ja kaiman takana Maarian työ Syyspäivä puistossa


Kollega Kirsti Tuokko. Jos me ei puhuta maalauksista, me puhutaan vaatteista. Ihan harmi, ettei Kirstin trendikkäät lahkeet näy kuvassa.


Topi Ruotsalainen ja maalauksensa Going down (osa)



Hattuherra esittäytyi keskustelussa salaperäisesti mentorikseni. Sitäkin - setäni Timo Korhonen. Maalaus Topi Ruotsalainen.

Henri Hagman ajatuksissaan varsin kiintoisassa väri-valo-tilassa




 Janne Kaitalan teoksia tulee gallerian seuraavaan näyttelyyn. Janne on yksi työhuonanaapureistani Arabiassa.

Toinen työhuonenaapuri Köysti Pärkinen. Ootko sä Kyösti vihanen vai oisko uncool näyttää siltä ettei ole vihanen, vanha bommaajajäbä, jäbä?

Janne, Canal ja graafikko Beata Joutsen perheensä kanssa.




 Ihanaa oli! Jatkoille Sea Horseen. Silakat tai Marskin kuha!

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Feimimutsi ja kaunotartytär


”Sä oot kaikista feimein taiteilija ja sulla on kaikista kaunein tytär!” tyttäreni totesi eräiden avajaisten jälkeen. Nuoriso tietää. 

Blondilla on hauskaa! Taustalla maalaukseni Sarastus (A), (240x190cm) 2009

Nyt kun oli taas avajaisten aika, tytär soitti jo päivällä: ”Monelta me aletaan laittautuu?” Tärkeää hommaa. Päätimme olla musta-punaisia. Koruiksi hopeaa ja kultaa. Vähän harmittelimme siinä, ettei taloudessamme ole mieshenkilöitä, jotka voisivat hoitaa silityshommat ja kenkien kiillotukset. Jotenkin hutaisten pakon edessä suoriuduimme noista miesten töistä.

Aloitteleva avajaisreportteri osaa poseerata.

Teini on mankunut tuhannesti lupaa käyttää järkkäriäni. En ole antanut, koska sillä on eräs erityislahjakkuus: kameroiden ja läppäreitten ja pädien ja aifounien rikkominen – en tiedä, miten kukaan voi olla niin tumpelo. Ei edes sen faija. Päätin ottaa riskin, kun tytär halusi kuvata galleria A_C:n avajaisissa. Viime kerralla Foggassa oli sellaista hässäkkää, ettei avajaisista ole olemassa kuvan kuvaa, tylsää. Kiinnitin runkoon halvimman zuumiobjektiivin ja vannotin pitämään hihnan _koko ajan_ kaulassa.


"Hups mä unohdin ottaa mutsista kokonaisasukuvan! No sillä oli semmonen minimekko, jonka päällä lyhyt, ohut, leveemallinen neule. Mutta tässä on kuitenki sen kengät ja sukkikset:"

Minna Parikka Kide

Työnsin tota yhtä ihailijaa vähän kauemmaksi

Näin me diivat. Seuraavassa postauksessa vähän muutakin, kuten näyttelyn muita teoksia ja taiteilijoita ja vieraita.

torstai 5. maaliskuuta 2015

Huipputaiteilijat! Galleria A_C

Ripustuspäivältä. Maalaukseni Voima ja Rento

Tulin hämmentävän yhtäkkisesti tempaistuksi mukaan uuteen näyttelyyn. Tänään avataan Helsingin Merikadulla uusi nykytaiteeseen keskittyvä näyttelytila galleria A_C, ja minulla on ilo olla yksi ensimmäiseen näyttelyyn kutsutusta neljästä taiteilijasta. Onneksi olen ollut hullunahkera, ja työhuoneelta löytyy uusia teoksia, vaikka tämä on jo kolmas esiintyminen muutaman kuukauden sisään. Muut taiteilijat ovat maalarit Maaria Märkälä (tosiaan, kaksi Maariaa!) ja Topi Ruotsalainen sekä kuvanveistäjä Erkki Kannosto. Näyttelyn ovat kuratoineet Canal Cheong-Jagerroos ja Sari Tenni.

Galleria tiedottaa näinkin vaatimattomasti: 
"KUVATAITEEN HUIPPUJA HELSINGIN MERIKADULLA 
Vihdoinkin! Loistava underground-henkinen näyttelytila avaa ovensa eturivin kuvataiteilijoille."
Parhautta ja kärkiryhmää, loistetta ja gloriaa, tätä on niiin odotettu! Näin ne kuraattorit sanovat. Eturivissä ollaan, vaikka kyllä minä olen välillä takapulpetissakin ollut huutelemassa. Tai sivupulpetissa raapustamassa loitsuja. Kuvassa muut ovat eturivissä ja minä kaiman selän takana:

Kuraattori Canal Jagerroos, Erkki Kannosto, Maaria x 2. 

Vasemmalla maalaukseni Sarastus (osa A) Sarastus on vanhempaa tuotantoa (2009), mutta Canal vaati sen ehdottomasti mukaan, ja onhan tuo upea ilmestys. Sarastuksen B-osan näet edellisessä postauksessa.

Kaima teostensa keskellä

Topin työt paketista pois

Tällaisia tunnelmia maanantain ripustuspäivältä. Ripustus oli siitä mukava, että sieltä sai lähteä pois silloin kun huvitti, koska taiteilijoiden tehtävä oli lähinnä vain tuoda teokset paikalle, purkaa ne paketeista, kirjoittaa ylös nimet ja hinnat, juoda kahvia ja syödä voileipiä. Kuraattorit hoitivat loput. 

Tosin paikalle pääseminen teosten kanssa ei sujunut ihan niin kuin olisi pitänyt. Topi oli tilannut jo edellisellä viikolla tavarataksin Arabiaan (työhuoneemme sijaitsevat samassa Ateljeesäätiön kiinteistössa), ja olimme kantaneet työmme käytävään lähelle ulko-ovia odottamaan klo 9.30 saapuvaa autoa. Paitsi ettei saapunut. Lukuisten puhelinsoittojen jälkeen auto sitten vihdoin tuli liki pari tuntia myöhässä. "Soittakaa ensi kerralla vähän aiemmin," kuski toivoi. Kukaan ei ollut muistanut välittää hänelle tilausta, vaan soittelemaan oli firman sisällä ryhdytty vasta kun me aloimme kysellä viipyvän kyydin perään. 
Kun sitten Merikadun päässä kannoimme teoksia sisään, menin vuorollani nostamaan isoa duunia autosta. Kuski seisoa tökötti. "Kyllä me saadaan se kahdestaan", sanoin. "Mutta sä joudut sitte pitämään siitä päästä." "Niin." "No, nyt pojat tulee."

Tänään maalaan kynsilakalla ja huulipunalla. Jalkaan laitan Minna Parikat, mutta enttententten, mitkä niistä?
Tervetuloa avajaisiin tänään torstaina klo 18-20! Galleria A_C, Merikatu 3
Näyttely on avoinna 21.3.2015 saakka, aukioloajat ma-pe 10-17, la-su 12-16